3 najbolja rešenja za obezbeđenje na proslavama

Svečan sto i stolice u sali za proslave

3 najbolja rešenja za obezbeđenje na proslavama

Obezbeđenje prostora u kom ćete organizovati proslavu je jedna od permanentnih i bitnih stvari kojima teba posvetiti naročitu pažnju, a obavezu oko same organizacije, planiranja i regulacije bezbednosnih mera treba prepustiti ozbiljnoj i proverenoj agenciji.

Ako ste ikad razmišljali, ili ćete se uskoro susresti sa pitanjem šta je potrebno da bi osigurali svoju proslavu od neprilika i kako bezbednost gostiju podići na naviši mogući nivo – mi ćemo vam pružiti par saveta koji vam mogu pomoći u tome.

1. Moderni sistemi za video nadzor

Glavna potpora svih bezbednosnih rešenja na proslavama i manifestacijama jesu tehnički sistemi za video nadzor i zaštitu. Ovaj način obezbeđivanja ima višestruki efekat i predstavlja prvi korak prilikom uređenja svakog prostora, pa i prostora u kom ste odabrali da slavite.

Današnje kamere za video nadzor omogućavaju besprekorno snimanje zvuka i slike visoke rezolucije što omogućava jasniju sliku i lakšu identifikiaciju provalika. Pomoću mogućnosti umrežavanja kamera, može se nadgledati više prostorija odjednom, mogu se pratiti greške na poslu i u radu, pratiti priliv (neželjenih) gostiju i moderirati celokupno iskustvo gosta na proslavi.

Zatražite pomoć profesionalca!

Ukoliko niste sigurni ni prilikom izbora adekvatne tehnologije i softvera za video nadzor, prilikom odabira opreme, kao i same strukture željenog video sistema za video nadzor – obratite se stučnjacima koji će vam pomoći sa savetima i preporukama kako biste pronašli optimalno rešenje, koje će biti u skladu, ne samo sa vašim potrebama već i sa budžetom.

2. Alarmi i mobilno obezbeđenje

Alarm predstavlja drugu liniju odbrane od napasnika koji žele nepozvani da uđu na slavlje.. Ako se on i usudi da i pored video nadzora krene u krađu, tu je alarm koji će ga visokofrekventnim zvukom omesti, bar na neko vreme.

Još jedan razlog zašto bi IP i CCTV sisteme za video nadzor trebalo da postavljaju profesionalne, sigurnosne agencije jeste umrežavanja kamera u svakoj prostoriji i potreba za povezivanjem adekvatnih alarma i senzora sa nadležnim službama (policijom, čuvarom, fizičkim obezbeđenjem…).

Ukoliko to želite, pomoću moderne, IP kamere koja koristi WiFi konekciju, u svakom trenutku komžete videti šta se događa na kom mestu na vašoj proslavi, a, ukoliko kamera zabeleži bilo kakvu “sumnjivu” aktivost – sistem će automatski (ili po proceni) poslati sms poruku ili e-mail čuvaru/fizičkom obezbeđenju ili dalje nekoj instituciji.

Pored vizuelne sigurnosti i zaštite od upada, alarmni sistemi povećavaju sigurnost i samih zaposlenih i zvanica na proslavi, jer se aktiviraju alarmi i upozorenja usled nagomilanog dima, požara ili poplava

Kombinacija ova dva sigurnosna sistema može dosta doprineti bezbednosti poslovnih proslava, organizacija venčanja, pa čak i dečjih rođendana, ali uprkos svim njihovim prednostima, oni, na žalost, nisu dovoljni da bi sprečili upad na vašu proslavu ili fizički zaštitili vaše goste.

3. Fizičko obezbeđenje na proslavama

Obezbeđivanje svih dešavanja, manifestacija, ekskluzivnih slavlja obavezno se završava doprinosom fizičkog obezbeđenja, ondosno postojanjem čuvara, stručnih i licenciranih lica koja rade u obezbeđenju ili pripadnika policije.

Angažovanje fizičkog obezbeđenja, odnosno ljudi koji će fizički obezbeđivati poslovni skup ili, recimo, svadbu možda predstavlja najskuplji vid obezbeđenja ali je svakako najefikasniji – čak 80% manje provala u objekete se dešava kada je prisutno fizičko obezbeđenje.

Lica zaposlena kao fizičko obezbeđenje moraju proći posebnu obuku nakon koje stiču sertifikat kojim se potvrđuje kompetentnost u obavljanju ovog posla. Njima je tek tada dozvoljeno da nose (ali ne i da koriste) vatreno oružije. Oružje mogu koristiti samo u sitacijama koje su opasne po njih život, život zaposlenih ili gostiju na proslavi.

Integrisana bezbednosna rešenja za sve vaše proslave poput video nadzora, alarma i fizičkog obezbeđenja pomažu vam da ublažite rizik, umanjite troškove i isključite izloženost svih prisutnih opasnim, kriminalnim upadima. Obavestite se na vreme i obezbedite svim gostima najbolju zaštitu, kao što ćete se potruditi da uživaju u zabavnom programu i zakusci.

Devojka u beloj venčanici, na ulazu u svečanu salu
Share