Devojačko veče – Sve što treba da znate o organizaciji

mlada i devojke

Devojačko veče – Sve što treba da znate o organizaciji

Venčanje za svaku mladu, ali i njene najbliže, predstavlja najbitniji dan u godini, deceniji, pa čak i u životu. Ipak, jedan događaj koji mu prethodi je takođe posebno značajan i predstavlja nešto što ona iščekuje sa nestrpljenjem. U pitanju je, naravno – devojačko veče.

Osim što pomaže oko organizacije venčanja, i za devojačko veče je obično zadužena kuma, koja sa ostatkom ženskog društva i rodbine mesecima smišlja način da iznenadi mladu. Uz nekoliko saveta koji slede u nastavku teksta, pripremićete devojačko veče iz snova.

devojke nazdravljaju

Gde će se održati proslava devojačke večeri?

Kada je u pitanju devojačko veče ideje oko izbora lokacije mogu se naći na društvenim mrežama, u mnogobrojnim ženskim filmovima, i naravno putem preporuke vaših prijateljica koje su se već udale, ili su bile zadužene za organizaciju ovog događaja.

Proslava devojačke večeri je nešto što bi trebalo da pripremite prema ukusu mlade, pa pre nego što nešto zakažete, razmislite šta bi ona želela. Na kojim sve lokacijama možete organizovati devojačko veče?

Splav ili vikendica

Ako pravite devojačko veče u Beogradu, opcija je zaista mnogo. Postoji pregšt splavova na reci i vikendica sa bazenom koji se iznajmljuju upravo u ovu svrhu. Mnoge mlade smatraju ovu opciju veoma zanimljivom.

Devojačko veče se na ovaj način može pretvoriti u devojački dan, koji garantuje dobar provod. Dan proveden sa najbližim prijateljicama i rođakama, uz muziku, sunce, kupanje i posluženje, a potom i pidžama žurka na istoj lokaciji je idealan način da se proslavi ovaj događaj i da se mlada još jednom oseti kao devojčica.

Izlazak

Ukoliko znate da vaša drugarica koja se udaje voli noćni provod i izlaske više od svega, onda će verovatno tako želeti da provede i poslednje veče kao slobodna devojka. Rezervišite separe u njenom omiljenom klubu ili kafani, a ako uz to nastupa i izvođač čije pesme zna napamet, sigurno nećete pogrešiti.

Iznenađenje kod kuće

Kada je u pitanju devojačko veče organizacija ne mora biti previše komplikovana. Možete je iznenaditi i tako što ćete dekorisati njen dom, ili je dočekati u svojoj kući ili stanu koji ćete prethodno urediti za žurku koja predstoji.

Ukoliko ovo izvedete na dan kada niste imali nikakve planove sa njom ili u sred radne nedelje, iznenađenje će biti utoliko veće. Konsultujte se sa njenim verenikom ili ukućanima kako bi vam pomogli oko dekoracije za proslavu, ali i oko čuvanja tajne.

Veče provedeno u društvu najmilijih, uz prepričavanje uspomena iz njenog devojačkog života će je sigurno obradovati, ali i raznežiti. Neka se u glavnoj ulozi, posle nje, nađe fotoaparat koji će zabeležiti sve vesele i emotivne momente.

verenicki prsten na tacni

Mislite o detaljima – Ukrasi za devojačko veče

Kada je u pitanju događaj kao što je devojačko veče dekoracija je veoma bitna. Šareni baloni, cveće, jastuci i posuđe u istom tonu, kao i specijalna čaša iz koje će mlada piti su idealni ukrasi za devojačko veče. Možete pripremiti i specijalno mesto za slikanje i rekvizite u tu svrhu.

Kada je tema proslave devojačko veče natpisi su takođe obavezni, pa osmislite nekoliko njih koji za temu imaju ljubav, samo venčanje, ali i neke duhovite poruke koje će je nasmejati. Prostoriju ukrasite ovim natpisima, a napravite i posebnu kutiju u kojoj ćete ubacivati poruke za buduću mladu.

Pokloni za devojačko veče nisu nešto što je obavezno, jer je sama proslava poklon, ali možete mladu obradovati nekom kreativnom sitnicom koju će čuvati kao uspomenu na taj dan. Prostor za devojačko veče, baš kao i sala za venčanje treba da bude lepo uređen i dekorisan, pa tome posvetite posebnu pažnju.

Odredite dress code – Majice, aksesoari i bedževi za devojačko veče

Dogovorite se sa ostatkom ženske ekipe o tome kako ćete izgledati tog dana. Dress code može podrazumevati crno belu kombinaciju, odevne komade roze ili neke druge boje, a tu su i specijalne majice za devojačko veče i drugi detalji.

Kada je u pitanju devojačko veče majice sa motivima ove proslave možete poručiti putem raznih sajtova ili kupiti u prodavnicama, a možete i sami osmisliti natpise koje će one nositi, pa će na taj način biti i potpuno originalne. Vaš stajling upotpuniće zanimljivi detalji kao što su:

  • Bedževi za devojačko veče – Na kojima možete napisati šta je tema proslave ili datum iste. Ovaj detalj može biti u raznim bojama, može sadržati neku sliku, a za zvezdu večeri – mladu, možete napraviti neki koji će se razlikovati od ostalih.
  • Lente za devojačko veče – Na kojima možete napisati uloge na venčanju, ali i u mladinom životu. “Kuma”, “mladina sestra”, “deveruša” i slično mogu biti natpisi koje ćete nositi tokom proslave, ali i zadržati kao uspomenu.
  • Rajfovi za devojačko veče – Koje specijalno za ovu priliku izrađuju mnoge prodavnice koje se bave aksesoarima. Postao je običaj da mlada nosi rajf sa malim velom, a ostatak devojaka rajf ukrašen cvetovima. Možete se odlučiti za tu opciju, a možete osmisliti i nešto po svom ukusu.

Kada je u pitanju devojačko veče bedževi i slični detalji će doprineti atmosferi slavlja, učiti da se mlada oseti posebno, a ujedno su lepa uspomena i detalj koji će gosti čuvati i nakon proslave.

Pobrinite se za posluženje – slatkiši i torte za devojačko veče

Proslava bez jela i pića teško da može da prođe, tako da se pobrinite da i ovaj segment bude odrađen kako treba. Izbegavajte teška jela, već pripremite nešto što se može jesti “usput” kao što su peciva, slane torte i salate.

Slatkiši su nešto čemu se svi radujemo, pa se njima treba posvetiti najveća pažnja. Raznobojni mafini, ukusne krofne i sitni kolači su dobro rešenje, a možete poručiti i zanimljive torte za devojačko veče.

svece i pice u roze boji

Kada organizovati devojačko veče?

Postala je praksa da se devojačko veče organizuje nedelju dana pred samu svadbu. Možete slediti ovaj običaj, ali ukoliko drugi faktori utiču na datum proslave možete ga i promeniti.

Na primer, ako se odlučite za iznamljivanje splava ili kuće sa bazenom, organizujte se prema vremenskoj prognozi, kako bi sve proteklo onako kako ste zamislili. Ako je iznenađenje za mladu ono što imate u planu, onda je bolja opcija da ne izaberete ovaj tradicionalni termin za proslavu devojačke večeri, već da je održite kada ona to najmanje očekuje.

Ukoliko iskoristite ideje za devojačko veče koje smo naveli, sigurni smo da će to biti noć koju će i mlada i njeni gosti dugo pamtiti i prepričavati. Uz dobru organizaciju i još bolje raspoloženje ovo će biti odlično zagrevanje za glavni događaj, a to je naravno – svadba.

Share