Kako zaprositi devojku – romantična prosidba na nekoliko načina

verenički prsten na stolu

Kako zaprositi devojku – romantična prosidba na nekoliko načina

“Kako zaprositi devojku?” je pitanje koje svaki muškarac kad tad sebi postavi. Prosidba devojke definitivno predstavlja jedan od najznačajnijih trenutaka u životu jednog para. Baš zato, taj momenat mora biti ovekovečen na način da ostane zauvek upamćen, a na dečka pada odgovornost da taj dan učini nezaboravnim.

Uzburkana osećanja će sigurno pratiti obe strane – momka koji će imati ogromnu tremu, i devojku koja (vrlo verovatno) takav gest neće očekivati. Euforija može trajati mesecima: od samog dana prosidbe, tokom organizacije venčanja, pa sve dok ne prođe medeni mesec.

Način na koji ćete izrabrati da zaprosite svoju devojku, mora biti u skladu sa njenim osobinama. Pre svega, obratite pažnju na to da li ona voli da se eksponira u javnosti, jer ukoliko je odgovor ne, sigurno joj nećete prirediti iznenađenje u obliku prosidbe u centru grada pred 500 ljudi. Sa druge strane, bitno je da znate da li vaša izabranica voli romantiku, jer ukoliko je i ovde odgovor ne, onda romantična prosidba neće imati puno uspeha.

Najbolje prosidbe nisu baš jednostavne za izvođenje, stoga smo mi za vas pripremili spisak najkreativnijih načina da učinite prosidbu posebnom.

Prosidba devojke uz večeru – kliše koji i dalje obara s nogu

Jedan od načina da zaprosite svoju devojku, a koji nikada neće biti prevaziđen, jeste romantična večera za dvoje. Ovo ne zahteva previše planiranja i razmišljanja, dovoljno je samo da se stvori idealna atmosfera: u tome vam mogu pomoći mirisne sveće i dobra muzika. U najboljem slučaju tu su restorani koji sve to mogu da vam obezbede uz, naravno, finansijsku nadoknadu.

Ovo nije najoriginalniji način, ali svakako je jedan od jednostavnijih za izvođenje, a koji ostvaruje identičan efekat iznenađenja kao i bilo koji drugi oblik.

Mesto vašeg prvog susreta – probudite nostalgiju

Da se taj prvi susret nije dogodio, vi ne biste bili tu gde ste sada: na sigurnom putu do romantične prosidbe devojke koja vam je tom prilikom iznenada ušla u život i ostala tu.

Odvedite svoju izabranicu na mesto vašeg prvog susreta ili poljupca, proživite ponovo celo iskustvo prvog viđanja i na kraju puta – jednostavno je zaprosite. Biće i te kako iznenađena, a ukoliko tokom večeri uspete da uglavite i neku interesantnu priču o vašoj ljubavi (npr. u obliku oživljavanja nekih najlepših uspomena), uspeh je zagarantovan.

Najbolje prosidbe uz pomoć praznične euforije

Praznici mogu biti jako pogodno vreme za prosidbu, naročito ukoliko nemate baš nikakvu ideju o tome kako bi originalna prosidba trebalo da izgleda. Na taj način će vas određeni praznik uvek asocirati na jedan od najsrećnijih dana u vašem životu, bez ikakve potrebe za pamćenjem dodatnih datuma. 

Ukoliko vaš izbor padne na Novu godinu, prsten možete sakriti u novogodišnji poklon ili okačiti kutiju kao novogodišnji ukras na jelku. Ukoliko imate u planu da otputujete, uvek možete ciljano izabrati neku od romantičnih destinacija, baš u tu svrhu. 

Dan zaljubljenih može biti idealan dan za romantičnu prosidbu. Bombonjera se u ovom slučaju nameće kao jedno od mogućih rešenja: izbacite iz kutije jednu bombonu i umesto nje ubacite prsten. Vaša devojka će sasvim sigurno biti oduševljena.

naudravljanje vinom dvoje ljudi

SMS prosidba za ljubitelje originalnosti

Jedna od originalnih prosidbi može biti i prosidba uz pomoć SMS poruka. Od jutra joj najavite da želite da igrate sa njom jednu igru, te joj tokom dana šaljite poruke u kojima postavljate najrazličitije zadatke koje ona treba da ispuni, a koji se nadovezuju jedan na drugi.

Poslednji zadatak treba da je odvede na neko specifično mesto (idealno bi bilo da to mesto ima neku simboliku za vašu vezu) gde ćete je sačekati sa prstenom u ruci i dugo očekivanim pitanjem.

Napravite od nje lovca na skriveno blago

Ukoliko se i dalje pitate kako zaprositi devojku, onda vam možda baš ova ideja bude od pomoći.

Kada vaša draga bude odsutna, ostavite joj mnogo poruka po celom stanu/kući. Poenta je da svaka poruka vodi ka sledećoj, dok ne dođe do poslednje – koja će joj otkriti mesto na kojoj se nalazi prsten. Iznenađenje, a i sreća, sigurno neće izostati!

Na kratko se pretvorite u umetnika

U slučaju da želite originalnu prosidbu, ovo je pravo rešenje za vas. U prodavnicama slikarskog pribora možete pronaći fosforescentne boje koje sijaju u mraku. Ovim bojama možete ispisati prosidbu na plafonu i dodatno iscrtati pojedine detalje. Kada legnete u krevet, očekujte oduševljenu reakciju vaše druge polovine.

Sličan efekat možete postići i ukoliko prosidbu “ispišete” zvezdicama koje takođe sijaju u mraku. Tako ćete ne samo stvoriti utisak zvezdanog neba, nego imati i jedan od najromantičnijih trenutaka.

beli balon na kome je napisano: hoćeš li se udati za mene

Originalne prosidbe uz letelice

Ovo je znatno skuplja varijanta od prethodnih, ali je definitivno i jedna od najromantičnijih.

Jedna takva opcija je prosidba tokom leta balonom. Danas postoje brojne firme koje se bave organizacijom ovakvih letova. Oni nude uz to i brojne mogućnosti poput sletanja na konkretno mesto, kao i šampanjca i romantične večere nakon sletanja. Ovo možete iskoristiti kao dobru priliku za organizaciju savršene veridbe.

Druga opcija je iznajmljivanje aviona ili nešto jeftinije – iznajmljivanje helikoptera. Ovo je veoma originalan način da zaprosite svoju drugu polovinu, naročito ako to učinite u toku samog leta ili tako što će letelica nositi transparent sa pitanjem.

Kako zaprositi devojku? Izbor je neograničen, a način na koji ćete postaviti sudbonosno pitanje zavisi samo od vas i vaše kreativnosti. Prosidba devojke nije jednostavan zadatak, ali uz malo mašte i dobrog poznavanja svoje druge polovine, sigurni smo da će vaša prosidba biti najbolja moguća.

Share