Medeni mesec tokom zime – ideje za putovanja

soba za mladence

Medeni mesec tokom zime – ideje za putovanja

Letnje venčanje je najpopularnije i najčešće, pa samim tim i letnje destinacije za medeni mesec. Među njima su destinacije kao što je romantični Santorini, šarmantni Perast, ili nešto dalja, francuska obala. Međutim, mnogi se odlučuju i za zimsko venčanje, a samim tim i za medeni mesec tokom hladnijeg dela godine.

Venčanje zimi takođe ima svojih prednosti, ali je odluka pri izboru destinacije za medeni mesec nešto teža s obzirom na to da je ljudima prva asocijacija na bračno putovanje uglavnom tropska, letnja destinacija. Međutim, veliki je izbor putovanja za dvoje tokom zimskih meseci, pa u nastavku pročitajte neke od ideja za koje možete da se opredelite i provedete savršen medeni mesec tokom zime i zauvek pamtite vaše prvo bračno putovanje.

Ušuškani medeni mesec na planini

Budimo realni – ima li išta romantičnije od putovanja za dvoje koje je obeleženo izležavanjem u toplom, lepom prostoru, oplemenjenom kaminom, odličnom hranom i toplim ćebićima, dok kroz prozore možete da vidite vejanje pahulja, beli, zimski omotač, kao i četinare? Teško.

Za ovakav medeni mesec najbolje su planinske destinacije, a aranžmana za putovanja do planina u zimskim mesecima je bezbroj, pa lako možete da pronađete savršenu destinaciju za ovakvo, ušuškano bračno putovanje. Ukoliko ste utrošili previše energije oko organizacije venčanja  – ovakav medeni mesec savršen je izbor za odmor za dvoje – pa ovakvim izborom ne samo da ćete provesti prelep, romantični medeni mesec, već ćete se i odmoriti i napuniti baterije.

Za ovu priliku uvek je popularna Švajcarska, a kako let do Ciriha ne mora biti skup, jer postoje brojne pogodnosti ako planirate unapred, pa verujemo da je medeni mesec na švajcarskim planinama predivan način da započnete bračni život. Pored Švajcarske, Francuska i Austrija takođe ulaze u uži izbor kada je reč o romantičnim planinskim vencima.

Prednost ovakvog izbora, sem neverovatne romantike i prelepih, zimskih pejzaža u kojima ćete uživati, je i to što zbog toga ne morate daleko da odete – planine u Srbiji i regionu sjajne su za ovakav medeni mesec, a ako ste ljubitelji skijanja i ostalih zimskih sportova – imaćete priliku da uživate i u njima.

Preporučujemo da prilikom rezervacije smeštaja naglasite da je reč o bračnom putovanju – nema sumnje da ćete na taj način dobiti najlepši apartman, ili sobu i da će osoblje obraćati posebnu pažnju na vas tokom boravka na putovanju.

Odmor za dvoje u SPA centru

SPA centri čest su izbor putovanja za romantični vikend za dvoje, a tokom zime svakako predstavljaju i jedan od najboljih izbora za medeni mesec. SPA centri sve su popularniji i sve ih je više. Zavisno od vaših mogućnosti i želja, ovakav medeni mesec možete da provedete u nekom od SPA centara u Srbiji, ali i Sloveniji koja je poznata po prelepim pejzažima i odličnim SPA centrima, kao i u Mađarskoj u kojoj su mogućnosti izbora za ovakav medeni mesec bezgranične.

Ukoliko poželite da otputujete dalje od regiona – bezbroj je potencijalnih destinacija. Island je, na primer, sve popularnija zimska daleka destinacija, a između ostalog poznat je po blagotvornoj Plavoj laguni (eng. Blue lagoon) koja predstavlja prirodni, termalni SPA centar. Sa odabirom ovakvih destinacija ne možete da pogrešite – upoznaćete novi grad, a u isto vreme uživaćete u masažama, lekovitim vodama, saunama, kao i u romantičnoj sobi i đakuziju koji će sigurno ulepšati vaše prvo bračno putovanje. Prelepi pejzaži i kupanje u toplim vodama na otvorenom dok sneg pada, a beli prekrivač koji je svuda oko Vas sigurno nikada nećete zaboraviti.

sampanjac na krevetu

Sa odabirom metropole ne možete da pogrešite

Istina je da mnogi medeni mesec doživljavaju kao putovanje koje bi trebalo da bude romantično i nezaboravno, pa često zapostavljaju opciju klasičnog putovanja u neku od evropskih ili svetskih metropola.

Međutim, istina je da ništa manje romantičan ne mora da bude ni odabir ovakvog putovanja. Sa Parizom, Rimom, Bečom, ali i Istanbulom, Njujorkom i ostalim metropolama nećete pogrešiti. Odabirom romantičnog smeštaja i lepih restorana možete da začinite ovo putovanje većom dozom međusobne bliskosti i divnih enterijera, a obilasci ovih gradova i uživanje u njima sigurno je neprocenjivo, te ne možete da pogrešite.

Tropsko “zimovanje” – savršeno bračno putovanje

Daleke, tropske, a i vrlo egzotične destinacije kao što su Tajland, Filipini, Zimbabve itd. sve su popularnije, a naročito zimi. Ljubitelji leta ih obožavaju jer na njima zime nema, a izuzetno su popularni zbog neverovatnih prirodnih lepota, potpuno drugačijeg kulturnog obrazca, gostoljubivih domaćina, kao i neverovatno lepih plaža.

Ako ne volite zimu – ove destinacije za medeni mesec pružaju Vam mogućnost da pobegnete u toplije krajeve i provedete nezaboravno prvo bračno putovanje na nekim od najlepših tropskih plaža na svetu.

Kao što vidite, mogućnosti za zimski medeni mesec su bezgranične, a nakon savršenog venčanja u sali za proslave Aria, sigurno ćete želeti da oprobate neku od ovih ideja i na taj način provedete nezaboravan, romantičan i šarmantan medeni mesec.

Share