Najbolje dijete kojima se mlade okreću pred venčanje

Najbolje dijete kojima se mlade okreću pred venčanje

Svaka žena želi da bude najlepša mlada i da za ovaj specijalni dan blista, izgledajući najbolje moguće. Mnoge od njih se, nažalost, muče se sa viškom kilograma kojih za ovu posebnu priliku žele da se reše. Kako bi brzo obavile svoj zadatak do venčanja, mlade se okreću dijetama koje im omogućavaju da za nekoliko meseci izgube što više kilograma i dovedu se u fit formu. 

Ove dijete ne bi trebalo da budu ekstremne, već zdrave, a istovremeno optimalne. Istražili smo i došli do najčešćih dijeta koje nevestama pred venčanje pomažu da izgube kilograme i celulit. Saznajte koje su to dijete u nastavku teksta. 

#1 Mediteranska dijeta

Mediteranska dijeta nosi ovaj naziv zbog toga što uključuje zdrave životne navike i karakteristike ishrane, koje dolaze pravo sa mediteranskih obala i njenih zemalja. Ovakva ishrana tipična je za stanovnike i one koji borave na španskoj, italijanskoj i grčkoj rivijeri. 

Mediteranska dijeta je izuzetno zdrava, a uključuje puno povrća, maslinovog ulja, ribe i orašastih plodova, a sve ovo bez ikakve restrikcije koja se odnosi na količinu unetih kalorija. Kombinacijom ovakve ishrane sa smanjivanjem unosa šećera, koji se inače retko konzumira na mediteranskom području, kilogrami nestaju i to na potpuno zdrav način.

#2 Bolnička dijeta

Bolnička dijeta je svetski poznata po brzim rezultatima koje daje, pa zato nevestama naročito odgovara, naročito kada u proces mršavljenja krenu tek mesec ili dva pred venčanje. Bolničku dijetu smislili su doktori kako bi pacijentima kojima je to potrebno omogućili mršavljenje pred operaciju.

Postoji više vrsta bolničkih dijeta, ali sve ih možemo svesti na par zajedničkih, glavnih karakteristika: restrikcija od šećera, soli, alkohola i veštačkih zaslađivača; unos velikih količina tečnosti (najviše vode, limunade i čajeva); uzimanje obroka u utvrđenom vremenu; zabrana ishrane nakon 20-21h. Tokom bolničke dijete buduće mlade hrane se dijetalnim proizvodima i “skinu” veliki broj kilograma, istovremeno sagorevajući masti i kalorije. 

rezultat dijete za mrsavljenje

 

#3 Paleo dijeta

Vrlo popularna među budućim mladama, ali i poprilično ekstremna, jeste i paleo dijeta, odnosno dijeta pećinskog čoveka. Ova dijeta podrazumeva ishranu namirnicama koje su naši preci koristili kako bi se prehranili, milionima godina ranije. 

Sem toga, većina namirnica u paleo dijeti jede se sirovo. Ovako se iz ishrane eliminišu namirnice novijeg datuma, koje su uglavnom pune kalorija i masti. Sem toga, na paleo dijeti praktikuje se ishrana sirovim namirnicama, koje ne prolaze nikakvu obradu pre nego što se unesu u organizam.

Iako ova dijeta sudeći po iskustvima zaista omogućava veliki gubitak kilograma, mišljenja stručnjaka o njenom dejstvu na zdravlje su raznolika. Generalno, naš savet je da se pred svaku dijetu i veliku promenu koju planirate da napravite u ishrani, posavetujete sa vašim doktorom, pa tek onda prionete na dijetu i zablistate na oltaru. 

#4 Proteinska dijeta

Za mlade koje vole da jedu meso i jaja imamo dobre vesti – možete da smršate jedući ono što volite! Proteinska dijeta podrazumeva ishranu bogatu proteinima, a namirnice najbogatije proteinima upravo su meso, riba, jaja i mlečni proizvodi. 

Idealna proteinska dijeta podrazumeva zdravo mršavljenje uz koje se ne gubi mišićna masa, već samo salo. Iako dijeta ne podrazumeva kalorijske restrikcije, ona zahteva odricanje od namirnica bogatih ugljenim hidratima. Masne naslage ovako se brzo tope, a uz redovan trening – mišići sve više toniraju, što garantuje savršen izgled mlade! 

#5 LCHF dijeta

Među budućim mladama ima i ljubiteljka masne hrane, a i za njih postoji rešenje u vidu popularne LCHF (Low Carb High Fat) dijete. Ova dijeta bazira se na ishrani bogatoj mastima, ali sa što nižim unosom ugljenih hidrata. 

Postoji više vrsta LCHF dijete, a najjednostavnije rečeno, tokom ove dijete jede se meso, riba, povrće koje raste iznad zemlje i prirodne masnoće. Izbegavaju se namirnice pune ugljenih hidrata, kao što su: hleb, testo i testenine, pirinač, šećer i krompir. LCHF dijeta podrazumeva navikavanje organizma na mast kao glavno pogonsko gorivo, pa proces mršavljenja traje nešto duže, ali je sudeći po iskustvima, sasvim izvestan. 

Ukoliko je tek nekoliko kilograma manje ono što vam je potrebno, male promene u ishrani, uz redovne fizičke aktivnosti, su sve što je potrebno kako biste blistale na svadbi! Ipak, ako je reč o većim naslagama, slobodno prionite na neku od ovih popularnih dijeta ali se pre toga konsultujte sa lekarom. Ne zaboravite da savršenu venčanicu izaberete tek nakon što smršate kako bi bila po meri!

Share