Nakit za venčanje

Nakit za mladu

Nakit za venčanje

Nakit za venčanje igra veoma važnu ulogu kada je reč o lepoti i samom stilu mlade. Dekoraciju svadbe prati i odabir venčanice, nakon čega je potrebno izabrati nakit koji će zasigurno doprineti da svaka mlada zasija i zaseni svojom pojavom. Ono što čini glavni aksesoar za venčanje svakako je nakit koji nesumnjivo savršeno upotpunjava izgled. O tome koliko važnu ulogu ima nakit za venčanje, govori i činjenica da se mlada često oseća nepotpuno ili nesigurno ukoliko nema na sebi odgovarajući nakit za venčanje.

Pri odabiru nakita za svadbu, važno je da se stilski slaže sa venčanicom. Ono što se neretko dešava je da se pretera sa nakitom za venčanje, što svakako nije savet. Uvek je potrebno napraviti balans, pa je tako i sa nakitom. Naime, ukoliko se odlučite za velike minđuše ne bi trebalo da preterujete sa ukrasima za kosu, a ako se pak opredelite za bisernu ogrlicu, ne treba joj dodavati velike narukvice, jer bi svi pogledi trebalo da budu upreti u bisere.

Od izbora venčanice mnogo zavisi kada je nakit za venčanje u pitanju, te ukoliko izaberete venčanicu na kojoj dominira čipka, izaberite klasičan srebrni nakit, a ako se odlučite za duboki dekolte, obavezno ga upotpunite ogrlicom. Takođe, preporučuje se da se nakit bira isključivo u skladu sa sopstvenim stilom, a u daljem tekstu ćete imati prilike da saznate pojedinosti o određenim komadima nakita za venčanje.

Mindjuse za mladu

Vereničko prstenje – znak ljubavi i budućeg zajedničkog života

Verenički prsten je deo obaveznog nakita za venčanje pored burme, koji predstavlja simbol jedinstva i večnosti. Sama veridba je emotivni čin koji prethodi venčanju, a tokom kojeg se dvoje ljudi obavezuje jedno drugom na večnu ljubav. Danas je nesumnjivo najpopularnije vereničko prstenje od belog zlata, iako je ranije tradicija nalagala da verenički prsten bude isključivo od žutog zlata.

Kada je u pitanju verenički prsten srebro je dobra alternativa belom zlato, jer je zlato veoma skupo, te je mnogima nepristupačno. Postoji verovanje da kada je u pitanju verenički prsten ruka na kojoj se nosi je leva, iako postoje narodi koji nose verenički prsten na desnoj ruci. Naime, kod nas je običaj da se burma nosi na desnoj, te da se verenički prsten nosi na levoj ruci, blizu srca. Na koju ruku ide verenički prsten nije mnogo bitno, najbitnije je da predstavlja znak ljubavi i simboliše budući život.

Burme za venčanje kao simbol večne ljubavi

Sastavni deo svake svadbe predstavlja čin razmene burmi između mladenaca. Biranje burmi je veoma važan aspekt svake organizacije venčanje. Naime, kako je to komad nakita koji ćete se nosi ceo život, trebalo bi izabrati ono prstenje koje vam se veoma sviđa jer je neusmnjivo da ćete morati da ga svakodnevno gledati na svojim šakama.

Kako su burme za venčanje u obliku kruga, a opšte je poznato da krug simbolizuje večnost, ista je situacija i sa burmama. Ovo prstenje ima dugu tradiciju, te je običaj razmene burmi počeo da se primenjuje još pre oko 4000 godina u Egiptu. Od tada do sada, burme za venčanje nisu menjale svoju prvobitnu funkciju i simbolišu nešto što bi trebalo da traje večno, nose ih i mlada i mladoženja i predstavljaju najbitniji nakit za venčanje.

Burme za venčanje

Iako se smatra da su zlatne burme za venčanje prvi izbor mladenaca, danas se sve više mladih odlučuje za srebrne burme za venčanje uglavnom zbog cene. Kada su u pitanju burme za venčanje cene variraju i najviše zavise od materijala od kojeg su, pa je nesumnjivo najskuplje zlatno prstenje, bilo da je reč o žutom zlatu, belom, roze ili kombinaciji više boja.

Nakit za mlade – minđuše i ogrlice za mlade

Kada je u pitanju nakit za venčanje, mlade su uvek u dilemi šta izabrati. Nakit za mladu je glavni akseosar koji čini da ceo stajling mlade bude potpun i očaravajući. Koji ćete nakit za venčanje izabrati zavisi od toga kojeg je stila sama venčanica, za koju ste se frizuru odlučili, kao i za kakvu ste se šminku za venčanje opredelili.

Minđuše za svadbu treba izabrati tako da budu u skladu sa frizurom za venčanje. Možete se odlučiti za male ili veoma upečatljive minđuše za venčanje u zavisnosti od toga za kakvu se frizuru opredelite. Glamurozne i velike minđuše savršen su izbor za venčanje ako je kosa podignuta u punđu ili rep. Da li ćete izabrati elegantne ili svakodnevniju varijantu minđuša, zavisi od modela punđe, kao i od samog modela venčanice.

Ako je vaš omiljeni deo nakita za venčanje narukvica, onda nesumnjivo morate imati jednu za vaš najbitniji dan u životu. Naime, od toga kakva vam je venčanica i za koji još komad nakita za venčanje da se odlučite, na taj način ćete izabrati i da li ćete ili ne nositi narukvicu. Uz venčanice dugih rukava narukvica možda nije najbolji izbor, jer su rukavi sami po sebi detalj. Takođe, ako se odlučite za upečatljivu ogrlicu, ne preterujte i sa narukvicama. Narukvica u boji može biti idealan nakit za venčanje pogotovo ukoliko se slaže sa cipelama u boji na primer.

Ono što mlade najviše vole svakako su ogrlice za venčanje. Za razliku od minđuši koje se mogu nositi uz svaku venčanicu, sa ogrlicama je nešto drugačija priča. Naime, ako ste se odlučili za zatvorenu venčanicu, ogrlica nikako nije izbor za koji se treba opredeliti. Takođe, kako je zlatni nakit za mlade veoma popularan, treba paziti da li se boja nakita slaže sa samim modelom, stilom i nijansom venčanice. Ogrlice za mlade su idealne ako je venčanica sa korsetom ili ukoliko je jednostavna bez mnogo detalja, te u tom slučaju, ogrlice čine savršen odabir nakita za venčanje.

Ono što je pravilo broj jedan kada je nakit za venčanje u pitanju je da nikako ne kombinujete ogrlice, minđuše i narukvice zajedno!

Nakit za kosu za venčanje kao nezaobilazni detalj

Pored dobro poznatog nakita za venčanje kao što su minđuše, narukvice, ogrlice i obavezne burme, u tradicionalne komade nakita spada i nakit za kosu za mlade. Naime, mnoge mlade se odlučuju da nose veo tokom venčanja, pa su dijademe i tijare nezaobilazan deo nakita za venčanje koji je od pomoći pri fiksiranju nevestinog vela za kosu. Pored toga što imaju neku funkciju, dijademe i tijare čine da izgledate kao princeze, a uz to svaku frizuru čine posebnom i elegantnom.

Ono za šta se mlade opredeljuju sve češće kada je nakit za venčanje u pitanju su rajfovi. Slično kao sa tijarama i dijademama, i rajfovi doprinose samom izgledu frizure, a ujedno sklanjaju kosu sa lica. Pored rajfova, venčići za mlade mogu biti idealan izbor kada je nakit za kosu za venčanje u pitanju. Venčići mogu biti podrška frizuri ili jednostavni centralni deo nakita za venčanje.

Ako se odlučite za puštenu kosu, kao dodatni nakit za kosu za venčanje možete izabrati češljiće za kosu koji su veoma atraktivni, te ujedno predstavljaju idealan nakit za venčanje kada želite da izgledate elegantno. Prilikom pravljenja bilo koje frizure, nesumnjivo je da će biti potrebno mnogo ukosnica, a vi se možete odlučiti za nekoliko posebnih ukosnica i šnala za mlade koje će doprineti da vaša frizura izgleda potpuno i veoma glamurozno.

Kako je venčanje najlepši i najsrećniji dan u životu svake mlade o kojem ona mašta od malena, veoma je bitno da se ispune sve njene želje i očekivanja. Ženama je generalno veoma bitno kako izgledaju, te je tako i na dan venčanja. Venčanica, cipele za venčanje, frizura, šminka i nezaobilazni nakit za venčanje moraju biti usklađeni i po ukusu mlade. Za šta ćete se opredeliti zavisi isključivo od vašeg stila, ali ono što je sigurno je da ćete uz dobar odabir nakita za venčanje zasijati i ostaviti svakog bez reči i daha kada vas ugledaju u belom.

Share